RÓLUNK

Egyesületünk a - Pathologus Asszisztensek Magyarországi Egyesülete - 1998. március 19-én alakult 51 alapító taggal.
Megválasztottuk az egész országot lefedő vezetőséget és kiépítettük országos hálózatunkat. Tagjaink laboratóriumi- és szövettani asszisztensek, elektronmikroszkópos-, immunhisztokémiai-, és citológus szakasszisztensek valamint főiskolát végzett analitikusok.
Az egyesület céljául tűzte ki a szakmai érdekvédelem mellett, hogy saját szakterületén támogatja a tagok továbbképzését, szakmai és tudományos tevékenységét, valamint segíti az oktatási-, tudományos- és etikai feladatok megoldását. Szoros kapcsolatot tartunk fenn a Magyar Patológus társasággal és a Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületüvel.
Segítettük a 2004-ben alakult Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara létrejöttét. 2003-ban megalapítottuk a PAME díjat, amelyet a két-évenként megrendezendő kongresszusunkon kívánunk átnyújtani mindazoknak a nagyszerű embereknek, akik támogatják és segítik munkánkat. A kongresszusok közötti időszakban hisztológiai továbbképzéseket szervezünk a Quali Cont és a Magyar Patológus Társaság támogatásával. Részt vállalunk a Patológus kongresszusok asszisztensi szekciójának szervezésében is. Támogatjuk egyéb kongresszusok és továbbképzések rendezését, és azokon tagjaink részvételét.
Az egyesület, mint szakmai érdekvédelem, jelen van a szakoktatásban és a vizsgáztatásban.