22
jún
2012
Polgár Zoltánné

Pathológus Asszisztensek emlékkönyve.

Hazánkban a laboratóriumi asszisztensképzés közel 70 éves múltra tekinthet vissza. A legrégebbi adat 1935-ből származik. Fentiek alapján gondoltuk úgy, hogy 70-80 év nem olyan hosszú idő, ha élnek még olyan idős asszisztensek, orvosok, akik vissza tudnak emlékezni a kollégáikra, még időben emléket állíthatunk azoknak az asszisztenseknek, akik egész életüket a szakmában töltötték és azoknak is, akik ugyan nem egész életükben dolgoztak asszisztensként, de valamilyen tettükkel örökre az emlékezetünkbe vésték magukat. Az elmúlt időszak munkaügyi nyilvántartása is legtöbb munkahelyen még rendelkezésre áll, innentől kezdve csak jó szándék és segíteni akarás szükséges a tervezett munkához. Ez a terv először  a PAME fennállásának 10. évfordulója alkalmából merült fel, de aktivitás hiányában csak pár darab adatlap érkezett be. Az élet úgy hozta, hogy az egészségügy átalakítása során néhány pathológiai osztály megszűnt beolvadt, ezért és azért mert volt rá igény, a témát bővítettük a pathológiai osztályok krónikájával.
A PAME vezetősége szeretné segítő együttműködésetek kérni ezen feladat megvalósításában. Legyünk büszkék magukra és munkánkra!
Kérjük javaslataitokat az alábbi szempontok szerint beküldeni szíveskedjetek:
Az emlékkönyvbe kerülhetnek:
1. Olyan volt, vagy jelenlegi nyugdíjas kolléganők, akik egész életükben csak pathológiai osztályon dolgoztak (ott kezdtek és onnan mentek nyugdíjba),
2. Más részt a pathológia „nagy öregjei” vagy közösségei ajánlása alapján kerülhetnének bele asszisztensek, akik valamilyen módon kiemelkednek az átlagból.
3. Osztályunk, kollektívánk története asszisztensi szemmel, akár irodalmi formában is.
A szükséges adatok:
Név, lánykori név, születési év, mettől meddig hol dolgozott, kik voltak a főnökei, fénykép. Rövid szakmai életrajz, és ha nem életút alapján kerül be a könyvbe, akkor az ajánlás okát kell megadni.
Az ajánlásokat az egyesület címére várjuk. Felvilágosítást a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban elnökünk Tamási Anna ad az alábbi telefonszámon: Telefon: (06 1) 266 1638/4429, 20 825-02-74
Fax: (06 1) 266 1641
Levélcím: Semmelweis Egyetem, I. Patológiai és Kisérleti Rákkutató Intézet
1085 Budapest, Üllői út 26.
e-mail:  nusi@korb1.sote.hu
 
Őszinte szeretettel üdvözöl benneteket a PAME vezetősége.